Blog

HAŞERE İLAÇLAMADAN SONRA EVİMİ NASIL TEMİZLEMELİYİM ?

ilaçlama
ilaçlama

Böcek ilaçlama sonrası ev temizliği nasıl yapılmalı? Bu konu birçok ev hanımın kafasında soru işretleri oluşturur. Evini haşerelerden temizlemek için ilaçlatan ev sahipleri ilaçlama işlemi sonrası ne yapacaklarını bilmezler. Bu nedenle Bakanlık onaylı güvenilir firmalar mutlaka ön bilgilendirme ve işlem sonrası uyulması gereken konular hususunda uyarılar yapar. Bu neden yapılan uygulamanın başarı oranını yükseltmek hem de sağlığımızı korumak adına konusunda uzman ve profesyonel kişilere bu işi yaptırmak gerekir. İzmir ve diğer ilçelerinde profesyonel böcek ilaçlama hizmeti veren böcek ilaçlama firmamız ilaçlama yapan uzman ekiplerine kendi bünyesinde eğitim vermekte ve Sağlık Bakanlığı’nın onayından geçmiş kimyasal ilaçları kullanmaktadır

Mutlaka böcek ilaçlama sonrası ev temizliği yapmak gerekir. Sebebi ise böcek ilaçları temas etmek veya solumak ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. İlaçlama işlemi sonrasında evinizin yoğun olarak kullanılan bölgeleri silinmeli ancak ilacın etkisi göstermesi ve haşerelerin ilacın etkisine girmesi için ilaçlanan bölgelere 1-2 hafta kadar sıvı yoluyla temizlik yapılmamalıdır.

Ekipleri evinizi ilaçlarken eşyalarını koruma altına almanız hem belirli riskleri azaltılmış olur hem de sonrasında daha rahat temizlik yapmanızı sağlar. Özellikle mutfak tezgâhı, masalar, dolapların dış yüzeyleri, kapı kolları ve yüzeyler, koltuklar, sandalyeler, halı üstleri gibi yoğun olarak kullanılan eşyalar mutlak süratle ilaçtan arındırılmalıdır.  Özellikle sıvı ve sisleme yoluyla yapılan ilaçlama yöntemlerinde böcek ilaçlama sonrası ev temizliğini yapmak zaruridir. İlaçlı dezenfekte işlemi sonrasında temizlik yaparken elinize mutlaka eldiven takın. Bu cilt problemleri ile karşılaşmamanız için önemli. Varsa ağız maskesi solunum yollarını ilacın etkisinden koruyacaktır. Asla temizlik yaparken çamaşır suyu kullanmayın. Çünkü çamaşır suyundaki kimyasal maddeler, kimyasal böcek ilacı ile temas ettiği anda havaya yükselerek solunum sisteminize ciddi zararlar verebilir.

Böcek ilaçlama sonrası ev temizliği kimyasal böcek ilacının etkinliği arttırmak ve devamlılığını sağlamak üzerine yapılmalıdır. Aksi takdirde yapılan işlemin bir anlamı olmayacaktır.

En önemli konu ilaçlı uygulamayı güvenilir bir firmaya yaptırmanızdır. Gerekli yasal koşullara sahip, bu konuda en yetkili kurum olan Sağlık Bakanlığı’nın onayını almış ve TSE damgalı ilaçları kullanan deneyimli ve sektörde kendini ispat etmiş İzmir ilaçlaması firması sayesinde endişe etmenize gerek kalmayacaktır.

30 Mart 2020 Genel
About yilmazseckiner@ystkimya.com.tr