Blog

Bu Yöntemler İle Kışı Haşeresiz Geçirin

ilaçlama
ilaçlama

Çocukken kış aylarında kızak, kartopu ve beklenmedik okul iptalleriyle kışa hevesle kucak açabilirsiniz. Büyüdükçe bakış açınız doğal olarak değişir. Kış bir dizi endişe verici tehlikeler getiriyor. Bazıları tanıdık ve kaçınılmaz, diğerleri daha sinsi ve bu nedenle en tehlikeli sorunlardandır. Donmuş borular, çökmüş ağaçlar, çatı akması çoğu ev sahibi tarafından korkulan sorunlardandır. Bununla birlikte gerçekten korkulması gereken en önemli sorun haşere istilasıdır.  Gece bir işaret feneri gibi, yiyeceklerle dolu olan sıcak bir ev, böceklerin ve kemirgenlerin sayısız türü için dayanılmaz bir ortamdır. Onlara açık bir davet vermeyin, fareler ve sıçanlar, hamamböceği ve örümcekler, ev dış cephesinde saç çizgisi çatlaklarına bile sıklıkla mukavemet gösterebilen kötü niyetli saldırganlardır. Soğuk kış günlerinde haşerelerin nesli elbette tükenmiyor kimi kış uykusuna yatarken kimi türler de kendilerine sıcak yuva arıyor. Ancak, öngörü ve özenle, istenmeyen ev arkadaşlarını etkili bir şekilde engellemeye yönelik uzun bir yol kat edebilirsiniz. Bunu yapmak için çaba harcamaya değer. Nitekim evsel zararlılar, geniş, pahalı hasara ve hastalık yayabilecek mikroplara neden olabilir.

Karanlık, ılık ve genellikle nemli çatlaklar iç içe olsa bile, çürümüş ahşap ve küf büyümesi ile sonuçlanır; bunların biri ya da her ikisi de evinizin bütünlüğünü ve ömrünü zayıflatır. Bütün bunlara bir tane gümüş böceği zararlısını ekleyin. Bir istila olasılığını en aza indirgemek için almanız gereken tedbirler, evinizin enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için yapmanız gereken önlemlerdir. Yani eviniz için haşere önleme ve aylık faturalarınızı düşürmenizde katkıda bulunabilirsiniz. Sıkıca kapatılmış, düzgün bir şekilde korunan bir evde, sıcak hava kapalı havada kalırken soğuk hava ve zararlılar dışarıda kalır.

Bir uyarı, evinizi hem taslaklara hem de zararlılara karşı iyi savunmayı düşündüğünüzde bile, uzun kış boyunca böyle kalmayabilir. Kış fırtınalarını, düşen yağmurlar, rüzgarlar, zararlıların faydalanacağı zayıf noktaları yaratır. Aşırı hava, atık suyunu evinizin zırhına zaman zaman dökülen kerteği veya donma-çözülme döngülerinden kaynaklanan bir temel çatlağına sokar. Eğer tamir edilmezse, bu zayıf noktalar zararlı sorunlarına neden olabilir. Şu anda bir istila ile ilgili sorununuz olmamasına rağmen, bir haşere istilası riskinin asla kaybolmadığının farkında olmanız gerekir, özellikle de kışın. Zararlıların önlenmesi için aşağıdaki en iyi uygulamaları yerine getirmeye çalışın.

Kemirgenleri çatınızın alt tarafına kolaylıkla erişmesini engellemek için, çatınıza uzanan ağaçların dallarını budayın.

Bodrum, çatı katı, depo alanlarında herhangi bir potansiyel yuvalama yerleri ortadan kaldırılmalı. 

Çatlak ahşabı değiştirerek, döşeme tahtasını tavan çizgisi boyunca muayene edin.

Serbest harçları onarın ve tüm pencerelerin ve kapıların etrafında yıpranmış yıpranmayı temizleyin.

Gıdaları kapalı kaplarda saklayın ve kırıntıları yere bırakmayın.

Dış cephede silikon esaslı bir kauçuk ile herhangi bir veya tüm çatlak veya boşlukları kapatın.

Yakacak odunu evden en az 20 metre uzakta, sadece yerde değil kapalı olarak saklayın.

Banyo su gider kapaklarını ve baca deliklerini mutlaka kapatın.

Yaz kış sineklik kullanmayı ihmal etmeyin.

Beliren bulgular, sürmekte olan bir istila kaplı kutu köşelerinin, örneğin, bunlarla karşılaşmayı beklemediğiniz talaş yığınlarının varlığını önermektedir. Ancak aynı zamanda, evleri haşerelerden zarar gören birçok insanın çok geç olmadan bir sorun olduğunu fark etmediğini unutmayın. Mülkünüzdeki böcekler veya kemiriciler konusunda endişeleriniz varsa, Haşere ilaçlama firmalarını aramaktan çekinmeyin. Böcek ve haşere konusunda en bariz ve açık belirtileri tespit etmek için eğitim alan lisanslı zararlı profesyoneller, evinizin zararlı düşmanlara karşı korunmasını en iyi şekilde nasıl sürdüreceğiniz konusunda size bilgi verebilir.

Yaşam alanları zararlıları muayenesinde bugün, ortalama bir ev sahibine, iş merkezleri, sağlık kuruluşları, üretim tesisleri, fabrikalar, okul ve eğitim kurumları, çiftliklere bilgi vermek, ücretsiz keşif yapmak, zararlılara karşı mücadelede iş verenin tüm sorunlarının üstlenilmesi konusundaki misyonu ile denenmiş, gerçek, güvenilir önerileri İzmir ilaçlama haftanın yedi günü 24 saati arayabilir ve danışmanlık hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

13 Mart 2020 Genel , , , ,
About yilmazseckiner@ystkimya.com.tr