Blog

Böcek İlaçlamanın Etkileri

ilaçlama

Kış aylarında dışarı soğuk diye evimize misafir olan haşereler, yaz aylarında da kapılarımız ve pencerelerimiz açık diye evimize kadar girerler. Bu nedenle yaz ya da kış olursa olsun her daim böcekler evimize gelebilirler. Ancak böceklerden korunmak için biraz daha dikkatli davranabiliriz. Mesela pencerelerimizi ya da kapılarımızı daha sıkı kapatabiliriz. Ya da kapılarımıza sineklik adı verilen ek bir koruyucu taktırabiliriz. Ancak yine de ne yaparsak yapalım küçük bir delikten böcekler evimize girebilirler ve sorun yaşayabiliriz. Bu nedenle ilaçlama yoluna gitmemiz gereklidir. Çünkü bazen böcekler hızlı üreme şekilleri ile sizleri hayrete düşürebilecek kadar kısa sürede çoğalabilirler.

Erkenden böcek ilaçlama yöntemlerinden yararlanmazsanız;  büyük sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Sadece böcekler değil fareler de evinize girebilir. En ufak deliklerden bile evinizin içine girebilirler. Bu da korkutucu bir durumdur. Çünkü hızlı hareketleri ve her yere sığabilen bedeni ile bir fareyi yakalamak çok da kolay değildir.

Tüm bu sonuçlar ile karşılaşmamak için yapmanız gereken şeylerden biri de böcek ilaçlama firmamıza ulaşmaktır. Firmamız  evin hangi bölgelerinin ilaçlanması gerektiğini tespit ederler ve hangi ilacın kullanılması gerektiğini belirlerler.  Farklı böcek türleri için farklı ilaçlar vardır. Her ilaç her böcek üzerinde etkili değildir. Kendi başınıza aldığınız ilacın etkili olup olmadığını bilemezsiniz. Bakanlıktan izni var mı bilemezsiniz. İlacın  ne kadar ve nasıl kullanmanız gerektiğini de bilemezsiniz. Ancak ilaçlama firmamızda eğitimli  uzman bir kadro bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bakanlık onaylı ilaçlar bulunur. Bu nedenle de bu işi uzmanına bırakarak uzun süre beklemek ve böcekler ile sıkıntı çekmek yerine bir şirket ile anlaşmak daha mantıklıdır. Böylelikle stres olmadan çözüm yoluna ulaşabilirsiniz.

İlaçlamanın hafife alınamayacağı gibi haşere  ilaçları, gerekli olduğu hallerde ve teknik talimatlara uyularak kullanılmalı. Bilinçsizce biyosidal ürün kullanımı, insan sağlığına ve çevreye verdiği olumsuz etkilerin yanında zararlı böcekler ve organizmalarda da bağışıklığa yol açacağı gibi faydalı böceklere zarar vererek daha fazla ilaç kullanımına sebep olabilir.

Sizlerde ilaçlama hizmetlerimizden yararlanmak ve bu sorunları yaşıyorsanız İstanbul ilaçlama firmamıza başvurabilirsiniz.

13 Kasım 2019 Genel , , , ,
About yilmazseckiner@ystkimya.com.tr